Terina de ficat cu legume


Adevarul este da eu am facut terina din maruntaie de miel, dar merge facuta si din orice ficat. Legumele pe care le-am folosit sunt amestec de legume cu porumb.

Reteta este urmatoarea si poate fi facuta pentru o masa mare sau pentru mai multe zile, este pentru 10 persoane:

-500g ficat de pui sau porc

-200g amestec legume

-150g sunca serrano

-3 oua(eu am avut decat unul)

-1 plic de galatina

-forme de chec,folie alimentara

Se pune la fiert apa in  2 recipiente in care vom fierbe: intr-una legumele, iar in cealalta ficatul spalat in prealabil.

Impreuna cu legumele putem fierbe si oul.Legumele le fierbem nu mai mult de 10 min, timp in care oul a fiert maximum 8 minut.

Scoatem ficatul si legumele separat intr-un bol si le lasam la racit, iar cand ficatul este rece il taiem in bastonase pentru ca va arata mai frumos in felia de pe farfurie. Supa de la legume cu putina supa de la ficat o pastram pentru a face aspicul. Pune gelatina la inmuiat in apa rece dupa care o adaugam in supa si o incalzim putin.

Intr-o forma de chec unsa cu putin ulei punem folia alimentara pe care o intindem bine. Incepem prin a pune feliile de sunca suprapuse lasate peste marginea formei cam pana la jumatate.

Aranjam in continuare legumele peste care punem ficatul, iar la sfarsit ouale taiate felii. Cand este gata presam putin cu mana si turnam aspic cam pana la nivelul oualelor. Indoim sunca peste compozitie, o acoperim cu folie si o dam la frigider pentru ziua urmatoare.

A doua zi se scoate cu grija din forma si se pune pe o farfurie si se taie atat cat este nevoie.se tine in frigider acoperita cu folie.

Anunțuri

~ de magoo76 pe 23 Aprilie 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: