Antricot de vitel la gratar


Antricot de vitel la „gratarul de acasa”. Ca sa facem un pic de fum in casa si sa ne ramana mirosul si pe mai tarziu.

Mergand la cumparaturi, am vazut o caserola cu 2 felii frumoase si grase de antricot de vitel proaspat scos de nenea macelaru’ .E… spun ei ca e vitel. Era putin mai batran si de aceea m-am gandit sa-l pun putin la marinat in mustar cu boabe si niste condimente. Zis si facut: antricot 2 bucati. sare. piper proaspat macinat. 2 linguri mustar cu boabe. sos de soia. bagat la frigider pentru 2 ore.

Se iau fellile de carne,avand cam 2 cm grosime, se condimenteaza, se ung cu mustarul amestecat in prealabil cu sosul de soia si se da la frigider pentru aproximativ 2 ore. Se pune tigaia-gratar pe foc si se incalzeste bine de tot ca atuci cand punem carnea aceasta sa sfaraie, o lasam 45 de secunde pe o parte, dupa care o inoarcem si o punem alte 45 de secunde pe partea cealalta, dar si pe partea de tigaie care a ramas nefilosita. Carnea ar trebui sa fie „mediu spre sange”. Facem asta deoarece atunci cand carnea atinge o suprafata firbinte aceasta formeaza o crusta si nu lasa albuminele din carne sa iasa si sa devina seaca, dar trebuie sa tinem cont si de timp.

Intr-o alta zi voi pune si un tabel cu timpii care ar trebui pastrati pentru a face un gratar spactaculos. Reusita gratarului nu inseamna numai a sti sa faci focul si perseverenta omului „cu focul”. Inseamna sa iti cont de timp!!!

Am servit carnea cu pastarnac la cuptor cu miere si boabe de coriandru si salata de valeriana

Anunțuri

~ de magoo76 pe 5 Mai 2010.

Un răspuns to “Antricot de vitel la gratar”

  1. valeriana e intradevar cea mai buna salata cand e vorba de carne la gratar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: