Legume la gratar marinate


Ca tot a venit vara, da inca nu e sezonul plin al legumelor, se gasesc prin piete si magazine si sunt bune si ca garnitura si ca adaos le felul de baza, chiar si dimineata la un mic dejun cu oua si ceva sunculita merg. Legumele se pot face mai multe si tine pana la 4-5 zile in frigider. Bineinteles ca cele facute la gratarul cu carbune sunt cele mai bune, dar putem face si la cel de acasa. Avem nevoie de:

  • vinete
  • dovlecei
  • ardei kapia, ca sunt cei mai buni
  • ceapa rosie
  • rosii cherry sau normale
  • otet balsamic
  • zahar
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • marar proaspat

Legumele se taie in ce forma doriti , doar ca trebuie sa tineti cont ca vinetele se fac mai repede dacat dovleceii, deci sa nu le taiati foarte subtire si sa nu le lasati foarte mult pe gratar.Puteti taie dovleceii pe lung, vinetele rondele, ardeiul in doua sau in patru depinde de marime, iar la ceapa sa aveti grija sa nu taiati „mustatile” pentru ca se desfac foile si va vor ustura ochii.

Intre timp facem marinata amestecand o parte otet cu sare, piper,zahar si marar cu trei parti ulei intr-o sticla9 pe care o agitam ca la un cocktail) sau chiar intr-un bol (cu telul) pana se omagenizeaza. Cand luam legumele de pe gratar le punem intr-un vas adanc, le adaugam din vinegreta facuta, si le acoperim pana le servim

Scuze pentru poze, dar sunt facute cu telefonul. eu va doresc totusi pofta buna.

Anunțuri

~ de magoo76 pe 15 Mai 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: