Pangasius cu verdeata in manta si sos de capere


Pangasiusul este un peste foarte usor , iar baconul crocant este un o combinatie buna, un adaos de savoare. Daca vreti sa folositi salau sau cod, care au un gust de peste mai pronuntat se poate folosi prosciutto crudo sau jamon serrano. Nici verdeturile nu sunt standard si aici puteti opta in functie de placeri.

Este o mancare usoara, dar in acelasi timp si indestulatoare, mai ales daca am mancat si o gustare inainte.

Pesntru 2 persoane am folosit:

  • 2 fileuri de aprox. 250 g/buc
  • verdeata: ceapa verde, menta, marar, patrunjel
  • 10 felii bacon
  • sare ,piper
  • lamaie

Este destul de simplu de pregatit si de facut. Se pune o bucata de peste pe o farfurie, se condimenteaza, se stropeste cu putina lamaie,se acopera cu verdeata tocata si se suprapune cu cealalta bucata, condimentata si stropita cu putina lamaie. Bucatile se pun cu partea dinspre cap inspre coada celeilalte bucati , pentru a fi uniforma si a avea grosimi egale la servit. Pe un blat se aseaza feliile de bacon, putin suprapuse, iar pestele deasupra chiar pe mijloc si se inveleste cu restul de bacon.Se pune intr-o tava si se baga la cuptorul preincalzit la 200 °C  aproximativ 20 de minute. Pestele trebuie sa ramana suculent, nu fad si uscat, asa cum se intampla cand este tinut prea mult la gatit.

Cand este gata se taie in patru bucati se pune pe farfurie si se serveste cu orice fel de garnitura dar daca am spus ca este o masa usoara sa fie niste broccoli care in combinatie cu patrunjelul trece de doza zilnica recomandata de vitaminaC. iar broccoli si mente sunt antioxidanti. E bine, nu??? Si sa nu imi incepeti ca pangasiusul e otravit si nu mai stiu ce si ca baconul da tensiune si eu mai stiu ce prostii ca ma supar.

Aaa…era sa uit. Aici merge un sos de lamaie cu capere. Adica o lingurite de unt, o lingurita de faina, zeama de la o lamaie, f. putina coaja rasa si o lingurita de capere (pe care le puteti gasi in orice market. Pofta buna.

Anunțuri

~ de magoo76 pe 15 Mai 2010.

5 răspunsuri to “Pangasius cu verdeata in manta si sos de capere”

  1. mmmm…foarte „secsi” puiutu :-*

  2. Mi-a scazut „glicerina”! Vreau papa din asta.

  3. multumesc pentru reteta a iesit grozav si sper sa-mi impresionez oaspetii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: