Tagliatele negre si tagliatele de legume cu crevti si sos american


Guess who’s back!

Am lipsit cam mult, dar sper ca o sa pot sa pun ceva retete interesante.

Tagliatele proaspete cu cerneala de sepia, tagliatele de legume, creveti, si sos american.

Ne trebuie o masina de intins si taiat pastele, pe care o puteti cumpara din diferite locatii (de preferat nu de la 38, sau chinezi).arata cam asa pentru cine nu stie:dar nu va speriati ca daca nu aveti puteti intinde pastele cu sucitorul si a le taia cutitul asa cum faceau si bunicile bunicilor 🙂

Ingrediente pentru masa de paste:

pentru 4 persoane

faina alba 300g

oua 3 buc

ulei de masline 2 linguri

sare, un varf de cutit

un plic cerneala de sepiarestul ingredientelor

morcovi 100g

zucchini 100g

praz 200g (100g taiat marunt pentru sos)

smantana dulce lichida 400ml

creveti(general spus) cu carapace (pentru ca vom folosi 4 buc de carapace la sos) aprox 5-6 buc de persoana

brandy 50ml

usturoi 2 catei taiati marunt

ulei de floarea soarelui 4-5 linguri

sare,piper

Pentru masa de paste. Punem faina intr-un bol, ouale, sarea, uleiul de masline si cerneala de sepia. Amestecam ingredientele iar cand incepe sa se formeze masa trebuie sa avem grija sa nu o rupem ca si la framatarea painii. O strangem pur si simplu intre maini pana se omogenizeaza toate ingredientele. O invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp curatam legumele si le taiem subtiri ca pe niste tagliatele. (putem folosi o razatoare din aceea cum face Frantz reclama la teleshoping. e foarte buna pentru casa.) Punem o cratita cam cu 1,2 litri de apa la fiert, iar cand clocoteste apa oparim legumele timp de  2 minute, dupa care le punem in apa rece(pentru a se opri din procesul termic si a-si pastra culoarea). le dam deoparte pana mai tarziu, pastrand apa sa fierbem pastele in ea.

Spalam crevetii  si ii decojim de tot,  pastrand cele 4 bucati de carcasa.

Scoatem masa de paste din frigider si o taiem in 4 bucati egale. Incepem sa o prelucram cu masina pana la numarul 4-5 depinde cum va plac. Le taiem si le punem pe o farfurie presarand cu faina sa nu se lipeasca.

Incalzim o cratita mai mica cu putin ulei, adaugam prazul, usturoiul si carcasele de creveti le sotam pana se inmoaie un pic prazul si usturoiul dupa care stingem cu brandy. Lasam sa se evapore alcoolul si punem jumatate de polonic din apa in care am oparit legumele lasand sa fiarba pana scade din nou la jumatate. Adaugam smantana si mai lasam 5 minute pe foc. Strecuram sosul si il pastram la cald.

Punem pastele la fiert si le fierbem 3 minute.

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de masline (nu extravirgin) punand crevetii decorticati, legumele si le sotam 2 minute dupa care adugam pastele scoase si scurse de apa.

Servim in farfurii adanci cu sosul ca si baza, impartim tagliatelele cu legume si creveti in mod egal, sa nu se supere invitatii:))

Pofta buna!!

Anunțuri

~ de magoo76 pe 18 Noiembrie 2010.

Un răspuns to “Tagliatele negre si tagliatele de legume cu crevti si sos american”

  1. wowww…the chef is back!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: