Biografie

Arthur Mago

Nascut Mago in 1976 in zodia celor cornuti si incapatanati, adica 5 ale lunii aprilie.

Crescut bine, mare si frumos de niste parinti dornici ca unicul lor copil sa fie ceva mai bun decat ei. Nu asta isi doresc toti parintii??

Trecut prin toate scolile care trebuiau facute; mers la facultate fara prea mare interes; muncind de la limita legala, plictisit de tara care l-a crescut ca pe un pionier adevarat, s-a razvratit satul de promisiunile alesilor si a ales a  haladui prin lume sa cunoasca lucruri si locuri noi prin Europa prestand tot felul de “arbeit”-uri sau “trabajo”-uri sau te mai miri ce. S-a intors acasa ca nu a vrut sa fie un ”auslander” sau un “rumano de mierda” si a ales dupa toate astea, la un pahar cu unul din prieteni ca ar vrea sa se faca bucatar. Zis si facut. S-a inscris la un curs de bucatari, care bineinteles nu te invata nimic in afara de cum sa platesti un serviciu. A inceput prin restaurante bune pe langa bucatari si maistri bucatari care aveau de multe ori alta ocupatie decat sa te invete “cu ce se mananca bucataria”. Asa a devenit un autodidact multumita unor carti si mai marelui nostru WWW, cat si mai marilor bucatari ai lumii: Gordon, Heston, Adria, Ducasse and so on…

Lucreaza in continuare pentru altii, sperand in continuare ca intr-o zi sa poata sa munceasca pentru el nu in restaurante in care “romanismele” sunt active si incurajate de sefi de restaurante,”patroni” de restaurante si clienti gata sa sara mai degraba pe niste mici si ceafa la gratar cu pai si salata asortata, decat sa-si descopere alte gusturi ale papilelor cu niste mancare facuta din pasiune si cu mult suflethhh…

Ca hobby-uri ar fi:

  • muzica, “God bless the music”
  • concediile, din care se intoarce deprimat de cum loveste cu prima roata, prima groapa din tara
  • si bineinteles gatitul

Ca parteneri de viata stau cei doi micuti si draguti.

End of story.


4 răspunsuri to “Biografie”

  1. interesant. admir faptul ca faci tot posibilul sa invati mereu de oriunde si de la oricine. eu pot sa iti zic un singur lucru pe care l-am inteles atunci cand am vazut ca nimic nu imi iesea bine respectand fiecare detaliu al cartilor de bucate, si anume ca atata timp cat nu ai un pic de inspiratie sa amesteci totul bine si nu faci un pic de capul tau incercand si reincercand in toate modurile e greu sa inveti cu ce si cum se mananca meseria de bucatar. eu am vrut sa ma inscriu la o facultate de unde cica dupa cei 3 ani de scoala iesi expert in ale gatitului… insa am renuntat de frica sa nu fiu data afara dupa primul semestru vazand ca am obiceiul sa contrazic mereu si sa fac un pic de capul meu 😀
    in schimb tie iti urez mult succes in a-ti deschide propriul restaurant sau….lant de restaurante 😛

  2. exact: ai incercat sa citesti macar o reteta de-a juliei child, marea bucatareasa care s-a inspirat de la francezi si a invatat americanii sa gateasca? incearca sa pui in practica, vezi ce iese…. sunt f multe detalii pe care le-a omis, detalii importante.

    • Am crezut ca ai văzut ce fel de bucatari mă interesează. Si sincer nu am auzit de Julia child pana acum. Si nici nu ştiu ce putea ea sa-i înveţe pa americanii aia obositi care in afara de steak, curcan la cuptor, si KFC, Mc Donalds si alte mizerii din astea nu au mâncat de când i-au decimat pe indieni. Si apropo de ingrediente lipsa am întâlnit si in good food si in good food sau in cărţi de la Jamie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: