Risotto cu fructe de mare


Risotto este un fel de mancare destul de usor, poate fi mancat ca un prim fel de mancare dar si seara ca un singur fel, langa un pahar de vin alb sau rose.

Pentru risotto ne trebuie:

  • 150g orez
  • 200g fructe de mare
  • o ceapa mica
  • un pahar de vin (de preferat cel pe care il veti servi in acea seara)
  • sofran
  • sare, piper
  • o lingura de ulei

Se pun 500 ml de apa la fiert impreuna cu sofranul, la retetele de risotto apa se adauga treptat si trebuie sa fie calda. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se adauga cepa, fructele de mare si se calesc 5 minute dupa care se adauga orezul. In prima faza turnam vinul si se lasa la fiert sa se evapore alcoolul si este absorbit tot lichidul. Treptat se pune cate un polonic de apa pana ajunge la consistenta pe care ne-o dorim. Punand apa treptat orezul va deveni foarte cremos, pentru ca acest fel de orez contine mult amidon. Se condimenteaza si se serveste cald. Se mai poate adauga parmezan ras.

Pofta buna!

~ de magoo76 pe 20 mai 2010.

6 răspunsuri to “Risotto cu fructe de mare”

  1. cum ai descris tu prepararea pilaful asta va iesi foarte scarbos. in primul rand fructele de mare vor fi pline de ulei iar in al doilea rand vor fi prea gatite. fructele de mare sunt gata in 5minute, daca le gatesti prea mult nu mai au niciun efect. si apropo, seara nu e deloc recomandat sa mananci asa ceva, mai ales gatit dupa reteta asta, daca nu vrei sa ti se faca rau

    • Pilaf e altceva. Dar te las pe tine sa descoperi ce inseamna. Iar ce am pregatit aici chiar am mancat seara. Adica la 19:00, adica o ora rezonabila de luat cina, si dupa cum vezi nu am murit. Tu mananci totusi ceva? Iar uleiul de care iti spuneam e din seminte de samburi, rapita si floarea soarelui. Iar fructele de mare nu cresc in pomi! Scoicile, puii de sepie si cei de caracatita, trebuie fierti putin ca altfel nu le vei putea manca. Si daca te uitai mai bine si te pricepeai catusi de putin iti dadeai seama ca acei creveti de deasupra au fost facuti separat. Da tu de unde sa sti toate astea.

    • Si încă ceva. Probabil ca tu pui ulei într-o mâncare, dacă sti sa faci, cât eu folosesc pentru snitele. Si sa îmi explici ce „efect” ar trebui sa aibă fructele de mare.

  2. risotto, pilaf…. mare diferenta…tot orez, fiecare il cheama cum ii pare. eu mananc des fructe de mare si crede-ma, le gatesc maxim 10 minute si ies perfecte. efect? traducere: sa aiba gust specific de fructe de mare si sa se simta diferenta dintre ele si orez. daca fierbi totul impreuna in final au acelasi gust cu orezul, nu se mai disting gusturile. dar na…in fine, fiecare cum prefera. oricum, mie imi plac mai mult cu pasta decat cu orez.

    • Pilaf vine de la arabi si este baza la orice mâncare cu orez. (pilaf=ulei, ceapa sotata, se adaugă orezul si se caleste pana se maroneste, după care se adaugă apa o singura data si se fierbe) Iar de gust ce sa zic. Orezul ca si pastele are un gust neutru de aceea se fierbe împreuna cu adaosul de ce o fi( legume, carne etc) Iar risotto este modul prin care se prepara orezul (adică se pune apa treptat si se serveste obligatoriu cu parmezan) ce sa mai zic: Voi faceţi un fel de prostitutie culinara.

  3. domnilor si doamnelor…ca simiyellow nu imi dau seama ce hram porti… o data ne explici ca fructele de mare se gatesc maxim 5 minute, ba vi si ne spui ca maxim 10, pai hotaraste-te ca ne induci in eroare! si cand un orez poate influenta gustul fructelor de mare sau pestelui, eu imi plec palaria in fata ta! cat despre pilaf si riosotto, din comentariile tale concluzionez ca italienii care gatesc si mananca asa ceva sunt niste tarani…lasa ca suntem noi desptepti! tu esti exemplul clar de Romanism!

Lasă un comentariu